2. Nekoliko mojih prijatelja proučavaju, pa i prakticiraju vještičarstvo. Ja sam također zainteresiran međutim prvo bih želio naučiti sve potrebno. Prepao sam se kad su mi rekli da kod otvaranja u krug mogu uči negativne sile. Da li je to istina, može li mi se što dogoditi? Koje knjige mi možete preporučiti?

Ako krug otvaraš ispravno, ništa nepoželjno u njega ne može uči. Ipak, važno je znati što radiš prije nego počneš s prakticiranjem bilo čega. Mnogo ljudi se upušta u eksperimentiranje bez da znaju što rade, ili tome pristupaju površno, što može rezultirati nepoželjnim događajima ili jednostavno takvi postupci bacaju sjenu na cijelo umijeće.
Ako si ozbiljno zainteresiran naučiti nešto o vještičarstvu preporučujem ti da potražiš knjigu Raymonda Bucklanda: Vještičje umijeće, i držiš se što starije, dobro uhodane literature autora: Margot Adler, Curott Phillis, Stewart i Janet Farrar, Gerald Brusseau Gardner, Sybil Leek, Charles G. Leland, Margaret Murray, Scott Cunningham, Silver Raven Wolf. Ima i nekoliko dobrih sajtova koji će ti objasniti što vještičarstvo jest i što vještičarstvo nije, međutim ti sam na kraju bez pritiska prijatelja odluči da li vještičarstvo jest ili nije dobro za tebe.

Mnogi tinejđeri, i stariji se interesiraju za vještičarstvo jer vjeruju da ono ima recept za rješavanje problema. Ali nema. Život je vješticama jednako težak kao i bilo kome drugom. Razlika je jedino u tome da doista vješte vještice pronalaze način kako da uzmu male nedaće i pretvore ih u svoje prednosti i blagoslov.

Prijatelji su te upozorili da vještičarstvo može imati negativne strane ako nisi pažljiv. Vještičarstvo nije strašno ni zlo, ali se mora tretirati sa poštovanjem. Ako tehnike koristiš bez iskusnije pratnje i bez mudrosti to može dovesti do raznih problema. Za ovu je praksu nužna i određena skromnost.
Važno je dobro poznavati namjenu kruga, postupak otvaranja i zatvaranja i izvježbati koncentraciju kako nepotrebne misli ne bi ulijetale i rad ne bi bio oštećen.

Pages: 1 2 3 4 5