Knjiga Sjenki

MAGIJA SVIJEĆA

Čarolije i Rituali, Wicca Jump to comments

Magija uz pomoć svijeća jedna je od najjednostavnijih magijskih oblika. Upotrebljava male, kratke rituale i sadrži neka ceremonijska obilježja. Svijeće mogu biti kupljene u bilo kojoj prodavaonici, a ritual se izvodi brzo i jednostavno. Zbog svoje jednostavnosti postala je omiljena grana magije. Iako jednostavna daje snažne rezultate.magijske svijeće

Kod magije svijeća važna su tri principa: posvećenje, snaga volje i vizualizacija.
Veličina i oblik svijeće je nevažan, iako dekorativne, prevelike svijeće neobičnih oblika neće biti pogodne za ritual, jer izazivaju dekoncentraciju. Obično se u ritualima koriste svijeće raznih boja standardnih veličina.
Svijeća koja se koristi u ritualu mora biti „netaknuta“ odnosno do tada nekorištena. Ni pod koju cijenu ne koristite svijeću koja je ranije već gorjela za neku drugu prigodu. U magiji postoji dobar okultni razlog zašto je potrebno uvijek koristiti „čiste, netaknute materijale i pribor. Energetske vibracije pokupljene prilikom korištenja materijala ili pribora mogu omesti vaš rad ili poništiti njegovu djelotvornost.

IZRADA VLASTITIH SVIJEĆA

Neki magovi preferiraju izradu vlastitih svijeća za rituale i magijski rad. Takva svijeća ne samo da sadrži osobne vibracije već je i energetski prilagođena za ritual i daje svijeći točnu svrhu i namjenu. Izrađuje se u vrijeme koje korespondira budućem ritualu (npr. svijeća za ljubavnu magiju izrađuje se u vrijeme rastućeg mjeseca nakon zalaska sunca za vrijeme vladavine planeta Venere.
Vosak se topi i miješa sa odgovarajućim biljem i uljima. Nakon što je svijeća izrađena ili kupljena, premazuje se uljem.

PREMAZIVANJE ULJIMA

Svrha premazivanja svijeće uljima je uspostavljanje psihičke veze između svijeće i maga. Kod premazivanja uljem svijeća se nabija osobnim vibracijama i u vosak se unosi otisak namjene rituala. Svijeća postaje produžetak magove mentalne moći i životne energije.
Kad pripremate svijeću za magični rad, zamislite da je taj čin psihički magnet između sjevera i juga. Utrljajte ulje u svijeću počevši na sjeveru (na vrhu svijeće), zaustavite se na sredini, pa ponovite postupak krenuvši od juga (sa dna svijeće) prema sredini. Na ovaj način u svijeći sabijate energiju oba pola koja se susreću u sredini svijeće. Svijeća je sada magijski nabijena energijom.

Najbolja vrsta ulja za premazivanje svijeća su prirodne vrste ulja. Nerijetko mogu se koristiti kupljena gotova ulja, koja se na našem tržištu mogu naći u obliku eteričnih ulja (sandalovina, ulje cimeta, klinčića, ruže, jasmina). Poželjno je da se ta ulja izrade. Pravilo je da se u ekstra-djevičansko maslinovo ulje (najčišće, bez nečistoća i primjesa) stavlja željeno bilje u obliku praha ili svježe. Nakon nekog vremena (7 dana) ulje je spremno za korištenje.

KORESPONDIRANJE BOJA

Boje su vrlo važne u magiji. Različite boje imaju različita svojstva. Npr, crvena korespondira elementu vatra. Dakle crvena boja koristit će se kod ljubavnih rituala, rituala energije, snage, hrabrosti i zdravlja.
Za određeni ritual koristi se određena boja svijeće. Ona treba biti obojena cijela (ne samo vanjski rubovi). Ako je obojana površina, a unutrašnjost bijela ona se ne može koristiti za ljubavni ritual, jer bijela svijeća ima druga svojstva.

Ako želite upotrijebiti magiju svijeća za ozdravljenje spalit ćete crvenu svijeću. Z prolaz na ispitu žutu, za dobitak ezoteričnog znanja plavu ili za materijalne dobitke ljubičastu.
Očito je da su te boje vezane uz znakove zodijaka i zemaljske sile.

POSTUPAK

U najjednostavnijem obliku magija svijeća koristi se na slijedeći način. Na listu čistog, nekorištenog papira (koji bojom može odgovarati svijeći) ispisuje se tekst magičnim slovima (thebanskim, enochiantskim, malachanskim pismom).
Nakon zapisivanja svoje želje (dobitak novog posla, liječenje za prijatelja, promjena stanovanja, ostvarenje nove ljubavne veze), zamišljate ostvarenje vaše želje. Zamišljate uvjete pod kojima dobivate posao, zamišljate poslodavca kako vam daje povišicu, ili dolazak po vašem mjerilu savršenog partnera.
Kada ste završili zapisivanje pažljivo umotajte papir u valjak u staromodnom stilu. Stavite papir u plamen svijeće i zapalite ga. Kada to činite još jedanput se koncentrirajte na vašu želju.
Kada ste završili ritual, pustite da svijeća izgori do kraja. Ne morate ostati uz svijeću nakon rituala, ali se pobrinite da je svijeća sigurna (podložite je tanjurom, maknite od zapaljivih stvari, provjerite da li je stabilna i da li vosak neće istjecati)!
Nikad nemojte više puta upotrebljavati istu svijeću za magijski ritual. Svijeća može biti korištena samo jedanput, nakon toga se ostavlja da izgori do kraja, a ostaci se spremaju ili bacaju u prirodu (ne u smeće!)
Ako radite ritual koji uključuje dvije osobe (kod ozdravljenja ako je bolesna osoba udaljena) ta se osoba može simbolički predstaviti svijećom u odgovarajućoj boji.

Ovan – crvena
Bik – zelena
Blizanci – žuta
Rak – srebrna
Lav – narančasta
Djevica – žuta
Vaga – roza
Škorpion – crvena
Strijelac – ljubičasta
Jarac – crna
Vodenjak – sve boje
Ribe – svijetlo ljubičasta

20 Responses to “MAGIJA SVIJEĆA”

 1. honey vampire Says:

  da li baš mora bit ispisano magičnim slovima…nikako našim pismom?

 2. Emina Says:

  Može biti ispisano i bilo kojim drugim pismom, međutim preferira se thebansko.

 3. ana Says:

  ja bi izvela ovaj ritual jer imam jednu veliku želju..ali me strah 🙁

 4. Gordana Says:

  Zelim cutineku ljubavnu caroliju za povratak supruga ,jer jako se cudno ponasa,mislimda jepod uticajem neke mAGIJE,UBRAKU SMO 17 GODINA I IMAMO DVA SINA

 5. draganvm Says:

  …vazno je vjerovanje u sve to, a pojedini ga imaju…

 6. marija Says:

  molim vas da mi ispisete na thebansko:za ozdravljenje odnosa moga i sina Mihom

 7. marija Says:

  molim vas da mi ispisete na thebansko:za ozdravljenje odnosa moga i sina Miha

 8. someone Says:

  aj bar ste se potrudili prevest kad već kradete sa drugih stranica. to samo dokazuje kolko ste vi “upućeni” u magiju. nisu svi glupi znate. nije samo ovaj članak u pitanju. pun vam je forum takvih stvari koje ste samo preveli i prodavali ljudima pod “svoje znanje”. da moš mislit.

 9. wiccan Says:

  http://www.knjigasjenki.com/wp-content/uploads/2007/09/theban.gif

 10. Elenttear Says:

  ono sto sam bio oblicje za, hvala

 11. mrvy Says:

  ja bi vise o tim čarolijama znala imaš li kakvu ideju kako bi dosla do jos podataka(knjigu neku il neki kontakt)…jer vjerujem da se tu jos mnogo moze vjerujem da jos puno toga mogu izvesti…a sama nemogu molim te pomozi….

 12. Nikola Says:

  Interesuje me koji sve sastojci mi trebaju da napravim crvenu svecu.Molim odgovorite mi. Hvala unapred

 13. d72109 Says:

  molim vas da mi napisete caroliju ili kazete ritual volim jednu djevojku zivot bi zanju volim je vec 3 godinedao ali nikako da je smuvam

 14. Vampireeeee Says:

  Heyyy ljudii oću pitat kak da koristimoo energiju da se zaštitimo i da doslovno imamo moći…kao što sam vidla sliku da ti se iz dlanova isijava svijetlost?? plizz 😀

 15. kristinaaaaa Says:

  napisi te mi bilo koji ritual al ne za te duhove nego nesto zanimljvo molim vas jako sam zainteresovaana i samo za to bez ljubavi..:)))

 16. masha Says:

  zdravo.imam par pitanja..ako radim za dve osobe jel treba da izgore obe svece i ako zelim za zdravlje prijatelja mogu li samo za njega jednog da radim,i jel papiric treba da izgori na njegovoj sveci? veliki pozdrav hvala unapred..

 17. Kentsia Says:

  Papir mora izgorjeti dokraja,da se pretvori u pepeo? Što s tim papirom?

 18. Magija uspeha Says:

  Da ja tebi kazem Emina, ne vrti ove ljude u krug.
  . U magiji postoji vise pravila, na pr ljubav : pre zapaljivanje svece , treba svecu namazati uljem, za ljubav se najcesce koristi ulje : lavando avakado , jasmin…kao poznavanje gramatike..kako bi objasnila u vezi papira…pre zapaljivanja papira treba se uraditi jos dve stvari kazacu samo jednu, kapi ulje s stavi takodje na papir i td..

 19. darkness Says:

  cao
  Mozes li mi molim te napisat tu drugu stvar sto treba uraditi pre zapaljivanje svijece.
  Molim te

 20. lidija Says:

  Molim vas da mi napišete koji ritual magijom
  da izvedem,da moj dečko ostavi curu s kojom
  je sada.

Leave a Reply

Categories