Knjiga Sjenki

Uvod u magiju

Magični Elementi i Elementali Jump to comments

Važnost prirode u prakticiranju magije

Pagani izričito poštuju prirodu. Pokušavaju svoj život uskladiti sa krugom prirode, smjenama godišnjih doba. Svaka smjena godišnjeg doba u paganizmu posebno se slavi u magičnoj ceremoniji. Da biste mogli uspješno prakticirati magiju jedino što doista trebate je povezati se s prirodom i njezinim tokom.

To je potrebno učiniti iz razloga što se za vrijeme rituala, ceremonija, magije, crpi energija iz prirode i koristi kao alat kojim usmjeravamo energiju prema cilju koji želimo postići. Ukoliko se doista želite uspješno baviti magijom nemojte preskakati ovaj najvažniji korak. Provedite vrijeme u prirodi, počnite zapažati život u njoj. U trenutku kad počnete zapažati protok energije u prirodi znajte da će sve biti jako jednostavno. U vama će se javiti urođen instinkt spram magije.

Ovdje je opisana vježba za uzemljenje koje je dio svakog magičnog rituala. Pomoću tog čina povezujemo se sa prirodom, odnosno jednim njezinim elementom – zemljom. Postoje četiri elementa: zrak, zemlja, voda, vatra, od kojih je svaki pojedini vrlo bitan u prakticiranju magije i svaki ima određena svojstva i svrhu. Svaki ću detaljno objasnit. Poželjno je koristiti poznatu tehniku sjedinjenja s elementima. U toj je tehnici potrebno tjedan dana prizivati pojedini element. Tehnika je vrlo moćna a jednostavna, i bez da razmišljate o njezinoj svrsi daje zapanjujući rezultat. Već nakon tog koraka bit ćete spremni za ozbiljnije magične zahvate.

Vježba uzemljenja

roots_by_f0cus.jpgKad boravite u prirodi (to može biti i u vašem dvorištu, i u obližnjem parku), sjednite pod drvo, opustite se i nastojite se smiriti. Dišite duboko i budite svjesni tla na kojem sjedite. Neka vam stopala budu izravno u dodiru sa zemljom, kralježnica oslonjena ravno uz drvo. Zatvorite oči i zamislite korijenje drveta ispod zemlje na kojoj sjedite, također korijenje koje izlazi iz vaše kralježnice koje prodire duboko u zemlju. Neka vas obuzme osjećaj da ste sjedinjeni sa zemljom i da iz nje crpite energiju. Ostanite tako jedno vrijeme i u mislima polako povlačite korijenje iz zemlje, pa otvorite oči. U svakom trenutku budite svjesni da energija prirode protječe kroz vas. Ovu tehniku često primjenjujte dok više ne osjećate napor koncentracije, i kad vam postane lako predočiti si proticanje energije kroz vaše tijelo.

Uzemljenje se koristi za svakog magičnog rituala i potrebno ga dobro usavršiti, pogotovo kad rituale izvodite unutar četiri zida, pa je i sposobnost predodžbe manja. Na taj način kroz vaše tijelo sabirete iz zemlje energiju koja će se koristiti u ritualu za otvaranje magičnog kruga. O tome ću kasnije govoriti, jer ovo je ujedno vježba povezivanja sa elementom zemlja, a svakom početniku važno je prije početka prakticiranja magije upoznati njezine elemente.

2 Responses to “Uvod u magiju”

 1. magic girl Says:

  a da li nam mozesx reci nesxto o zraku……vodi itd…kad si vec poceo pricati o zemlji9!!!?????xaaaa

  Iskreno se nadam da mozesx i hocesx!!!
  Najjjjjljepse zelje!
  Hvalla,unaprijed!

 2. vlado Says:

  Postovanje,jako me zanima magija pa bi vas zamolio ako bi mi mogli preporuciti kakvu korisnu knjigicu vezanu uz magiju.Vlado

Leave a Reply

Categories