Knjiga Sjenki

Popis i svojstva magičnog bilja

Svete i ljekovite biljke Jump to comments

Cimet

cimet

Eng. cinnamon
Lat. (Cinnamomum zeylanicum)
Planet kojim dominira: Sunce
Element: vatra
Spol: muški

Magična svojstva: spaljuje se kao incens, u štapićima – kori, te kao mljeveni u obliku praha. Koristi se kod čarolija ozdravljenja, privlačenja novca, psihičkih moći i zaštite. Djeluje na spiritualnost, uspjeh, ozdravljenje, psihičke moći, požudu, zaštitu, ljubav. Poznat je kao muški afrodizijak.

Koristi se kao incens, ili aromatično ulje za premaz svijeća. Ulje se može kupiti gotovo ili načiniti tako da prah pomiješamo sa ekstra-djevičanskim uljem.

Pomiješan sa tamjanom, mirtom i sandalovinom u obliku incensa daje snažnu zaštitu.

Ljekovita svojstva: Nedavna istraživanja otkrila su da svakodnevna konzumacija cimeta u malim količinama (pola male žličice), smanjuje šećer u krvi, kolesterol. Preporuča se uzimanje dijabetičarima, kod problema sa cirkulacijom.

Izgled biljke: Cimet je tropsko zimzeleno drvo. Izraste do 7m visine, tamnozelene boje, lišće i kora su aromatični. U našim krajevima može se jedino kupiti u obliku začina (kore ili praha).

Mahovina

Mahovina

Eng. Moss
Planet kojim dominira: Jupiter
Element: zemlja
Spol: muški

Magična svojstva: Koristi kao biljka koja donosi sreću, posebno u ritualima sa novcem. Bilo koju vrstu mahovine skinutu sa nadgrobnog spomenika nosite uz sebe. Koristi se u čarolijama vezanim uz novac i blagostanje, u magiji vezanu uz Gnome i Majku Zemlju. Koristi se i kod pripremanja vještičje boce za kuću ili radno mjesto. Stavlja se u odjeću za privlačenje seksualne pažnje.

Nalazišta: U magiji koriste se sve vrste mahovina. Pronalaze se u prirodi na vlažnim mjestima u hladu, gdje ima malo sunca i puno vlage, na kori drveća sa sjeverne strane.

Damiana

damiana

Eng. damiana
Drugi nazivi: Herba de la pastora
Planet kojim vlada: mars
Elemanat: vatra
Spol: muški

Magična svojstva: Damiana se najčešće koristi u seksualnoj magiji za prizivanje požude i ljubavi, te kod ljubavnih kupki. Također koristi se kod prizivanja vizija tako da se spaljuje u obliku incensa, kada izaziva laganu euforiju. Može se pripremati u obliku čaja i djeluje kao blagi afrodizijak. Odlična za čaranje i privlačenje muškog ljubavnika. Također pokazuje se odlična kod čarolija prekida i raskida veza. Ovu biljku koristite krajnje oprezno.

Ljekovita svojstva: Koristi se kao blagi afrodizijak, kod depresije i glavobolje, mokrenja u krevet.

Bosiljak

Bosiljak

Eng. Basil
Planet kojim vlada: mars
Element: vatra
Spol: muški

Magična svojstva:
Koristi se u čarolijama ljubavi i novca. Nosi se u džepu ili novčaniku za privlačenje bogatstva, u ritualnim kupkama za privlačenje nove ljubavne veze ili raskida stare, te za pročišćenje tijela od negativnih energija. Prosipa se po podu kao zaštita od neželjenih sila i duhova ili se spaljuje u obliku incensa kao jaki i djelotvorni element egzorcizma.

Nalazišta: Može se pronaći u našim krajevima na otvorenom kao samonikla biljka ili u trgovinama kao začinska. Oprez! Često se zamjenjuje sa mentom.

Klinčić

Klinčić

Eng. Cloves
Planet kojim vlada: Jupiter
Element: vatra
Spol: muški

Magična svojstva:
Koristi se u svrhu zaštite, egzorcizma, ljubavi, novca i sreće. Kao incens za privlačenje novca, poništavanje negativnosti, čišćenja, privlačenja sreće ili u ritualima za prestanak ogovaranja. Nosi se za privlačenje suprotnog spola, za zaštitu ili pobijanje negativne energije oko sebe. Također vješa se iznad krevetića za zaštitu beba i djece.

 

Cedar

cedar

 

Eng. cedar
Planet kojim vlada: sunce
Element: vatra
Spol: muški

Magična svojstva: Koristi se kod pročišćenja, ozdravljenja, rituala novca, zaštite i ljubavi. Dim cedra djeluje pročišćavajuće i može poslužiti kod problema sa nesanicom i noćnim morama. Nosi se u torbi ili novčaniku za privlačenje novca, te se koristi kao incens za privlačenje novca. Koristi se također kod ljubavne magije, a njegov dim potiče psihičke moći. Koristi se za prizivanje energije elementa zemlje, te kod uzemljenja (grounding).

Izgled i specifičnosti drva: Cedar se ubraja u zimzelena drveta iz porodice borova s tvrdim i bodljikavim, četverobridnim iglicama, koje su na kratkim ograncima stabla skupljene u čuperke, a na dugima stoje pojedinačno. Cedrovi su od velikog značenja u šumarstvu i arborikulturi Sredozemlja. U toplijim krajevima našeg primorja uzgajaju se u šumskim kulturama, parkovima i drvoredima.

 

 

Kumin

kumin

 

Eng. cumin
Planet kojim vlada: Mars
Element: vatra
Spol: muški
Drugi nazivi: čurukot, crni kumin – kim, nigella-sativa

Magična svojstva: Pomiješan s tamjanom spaljuje se kao jaki incens zaštite. Pomiješan sa soli udaljavat će zle duhove i zlu sreću izvan kuće. Također koristi se u ljubavnim čarolijama i ritualima. Stavlja se u vino da bi probudio ljubav i strast. Kupuje se u obliku začina.

Hrvatski crni kumin: raste u primorju, poznat kao biljka sa nezamjenjivim ljekovitim svojstvima.

ćurukot

„Ćurukot sadrži u sebi lijek za svaku bolest, osim za smrt.“
( Hadis Poslanika Muhameda s.a.w.s. – prenosi Imam Buchari)

“Ćurukot u svojoj čahuri, koja izgledom podsjeća na čahuru maka, sadrži tamna zrnca, koja se nakon žetve suše. Iz ovog sjemena se hladnim cijeđenjem dobiva ulje koje je bogato nezasićenim punomasnim kiselinama. Te kiseline su esencijalne (od životne važnosti), pa ih je uz hranu potrebno unositi u organizam. Nabrojmo samo neka od velikog broja oboljenja protiv kojih se koristi ovaj čudotvorni lijek: od akni, alergija i astme, preko nadimanja, celulita, prehlade, bolova u zglobovima, nedostatka koncentracije, kamena u bubregu, djelomične impotentnosti, te težih oblika neplodnosti, do upale desni… sve to je moguće – kažu – liječiti uljem od ćurukota. Danas se ćurukot uzgaja pretežno u Siriji, Iraku, Egiptu, Americi, Indiji, Pakistanu, Iranu, Grčkoj i na Kipru, obzirom da najbolje uspijeva u sunčanim predjelima. “

9 Responses to “Popis i svojstva magičnog bilja”

 1. Tina Says:

  Nemogu vjerovati da nisam prije naišla na ovaj web site! Super stranica! Blagoslovljeni Bili )o(

 2. ana Says:

  hvala vam,živim u slavoniji točnije u selu zvanom LIPOVAC.
  imam jedno pitanje za vas,jeste li ikad čuli za neku čaroliju prstena ili tako nešto? na to sam naletjela jedan dan u knjižnici,međutim sad te knjige više nema,pa me zanima znate li vi šta o tome?
  govorim vam vi jer ne znam koliko imate godina,a i iz poštovanja,tako da se ne iznenadite. nadam se brzom odgovoru.
  pozdrav

 3. Emina Says:

  Pozdravljena Ana!
  Prstenje se u magiji koristi kao predmet koji se sa određenim ciljem (zaštite, prizivanja novca, ljubavi i sl.), nabija poželjnim energijama tokom rituala i na taj način posvećuje. Najčešće se izrađuje od srebra (srebro u magiji korespondira Božici), urezuje magičnim simbolima (npr. pentagram kao simbol zaštite). Također prsten u fazi izrade mora korespondirat mnogim stvarima kao danu u tjednu, satu – odnosno vladavini određenog planeta, fazi u kojoj se nalazi mjesec…. Za izradu prstena zaštitnih svojstava potrebno je kupiti novi, recimo srebrni prsten koji još nije bio nošen. Prsten se ostavlja jedan dan na suncu i na mjesečini, nakon toga se pere u slanoj otopini na način da se voda mješa u smjeru kazaljke na satu (kretnja stvara pozitivnu energiju). U tako pripremljen u njega se urezuju simboli zaštite (to ne možete izvesti sami, dakle prsten se iscrtava u zlatarni – dakle, naglasite u koje vrijeme) u petak navećer za vrijeme rastućeg mjeseca. Prsten mora s unutarnje strane sadržavati vaše inicijale. Može imati ugrađen kamen koji korespondira zaštiti. Nakon što je završen posvećuje se u ritualu i nabija energijom.

 4. XvragoX Says:

  zanima me dali netko ima KNJIGU SJENKI da prodaje ili zna gdje se moze kupiti…
  ili recimo skinutui je cijelu sa interneta sa neke stranice da se kopira

 5. Aurora Says:

  hey.. widim,kasnim sa commentom,sta cu,kasno sam otkrila sajt.. swejedno,nadam se odgoworu.. nisam stigla da iscitam sajt do kraja,a hocu cim uhwatim malo wremena,sada bih samo da pitam,posto widim da se stalno pominje wicca.. da li se owo odnosi i na sataniste ili samo na wiccane.. nasla sam par korisnih stwarcica,a posto se nama uwerenja suprostawljaju uwerenjima wiccana,eto,samo htedoh da pitam..

  hail i pozdraw..

 6. Cellina Says:

  Ako neko zna kako za mogu pomijerati predmeti umom naravno uz pomoc telekineze neka napise plizzz.Ono kao
  1. ………
  2. ………
  3. ………

 7. Origami Says:

  Ako netko želi knjigu sjenki, tj. više njih, mogu ih ispostaviti putem interneta.
  Kontakt: [email protected]

 8. bina Says:

  Molim vas imam sina od 13 godina koji zeli moju rastavu sa covjekom sa kojim sam u braku mi je stalo do njega sto mogu napraviti kako da sinu zbijem ruzne misli iz glave molim vas pomoc hvala

 9. MAJA Says:

  mene zanima,gdje se može nabaviti knjiga stijeniki,ako je netko prodaje molim vas javite se!

Leave a Reply

Categories