Knjiga Sjenki

Osnove magičnog kruga

Čarolije i Rituali, Wicca Jump to comments

Magični krug se podiže kao zaštita od nepoželjnih sila, te da bi se energija rituala zadržala u njemu. Magični krug može se podizati u vanjskom ili zatvorenom prostoru.
Odjenite dugi plašt, haljinu ili svečanu odoru i u struku je vežite užem. Boju plašta uskladite sa godišnjim dobima ili namjeni rituala.

Postavke:
Praktičar posvečuje prostor sa privremenom ili stalnom zaštitom. Magični krug dozvoljava da praktičar izvodi rituale ili čarolije bez smetnje i vanjskih utjecaja. Oko kruga se obilazi tri puta deosilno (od istoka prema zapadu u smjeru sunca ili kazaljke na satu). Praktikant se licem okrene prema krugu i kreče desno – kretnja stvara pozitivnu energiju.

Prvi krug pročišćava se solju, drugi krug vodom, treći krug incesom.

Nakon toga postavljaju se četiri svijeće u smjeru;

sjever – zelena
istok – zuta
jug – crvena
zapad – plava

i zazivaju se magični elementi.

Svrha:

Glavni razlog čaranja magičnog kruga je zadržavanje energije koja je podignuta za vrijeme rituala unutar njega.

Kako se diže sve više i više energije ona postaje sve gušća. Energija se podiže iz zemlje u obliku kruga i diže se uvis. Kada je ritual završen energija se odpušta da bi potekla u svemir i služila svrsi koja je zadana. Također svrha kruga je zaštita od vanjskih utjecaja, negativne energije i neželjenih duhova. Magični Krug je sveti prostor u kojem se susreču dvije dimenzije, realnosti. Također taj je prostor poznat kao nit između dva svijeta.

Održavanje kruga:

Barijera kruga je vrlo osjetljiva i krhka i u slučaju prelaska nekog predmeta kroz nju energija se rasipa. Da bi se to spriječilo potrebno je u krugu izrezati vrata, najčešće uz pomoć athema (magičnog noža).

Zatvaranje magičnog kruga – uzemljenje kruga:

Krug je zatvoren ili uzemljen kada praktičar završi iscrtavanje u energiji uz pomoć athema ili ruke u suprotnom smjeru kazaljke na satu, nakon čega se energija šalje natrag u zemlju. Taj način je prihvatljiviji nego da se krug slomi (rasipa energija).

Sadržaj:

Osim četiri magična elementa, tu je i peti (elemenat duha) koji se ne zaziva posebno, ali se predstavlja magičnim predmetom ili pentagramom.. Također krug mora sadržavati i poklone bogovima u znak zahvale. To je najčešće cviječe, bilje, voće, sjemenke, kruh, torta,vino ili pivo.

One Response to “Osnove magičnog kruga”

  1. Nadja Says:

    Pozdrav,htjela bih da vas pitam,pisto mi nije bas najjasnije sta je inces?da li je to biljka i gdje to mogu nabaviti i krug da li ja pravim krug uz pomoc soli ili kako pa mozete li mi malo pojasniti.Hvala unapred.

Leave a Reply

Categories