Knjiga Sjenki

Tečaj Tarota

Tarot i Astrologija Jump to comments

Tumačenje Tarota

Velika i Mala Arkana

Velika Arkana dijeli se na 22 karte (0-21): Luda, Čarobnjak (Mađioničar), Visoka Svećenica (Ženski Papa), Carica, Car, Papa, Ljubavnici, Kočija, Snaga, Pustinjak, Kolo Sreće, Pravda, Obješeni Čovjek, Smrt, Umjerenost, Đavo, Kula, Zvijezda, Mjesec, Sunce, Sud i Svijet.

Velika arkana sadrži simboliku i skrivene unutarnje misterije. Vezana je uz glavna područja za razliku od Male Arkane koja daje odgovor na pitanja iz svakodnevnog života i dopunjuje Veliku Arkanu.

Mala Arkana od ukupno 56 karata podijeljena je na četiri serije po 14 karata. Serije su podijeljene srodno igraćim kartama na: štapove, pehare, mačeve i novčiće (dukate), te svaka serija sadrži takozvane „dvorske karte“ (Carica-Kraljica, Car-Kralj, Vitez-Princ, Ženski Vitez, Paž, Ženski Paž).

Serije:
Mačevi – odgovaraju elementu Zrak, a odražavaju se na područja volje, intelekta, časti i općenito razloga. Astrološki odgovara Blizancima, Vagi, Vodenjaku.
Pehari – odgovaraju elementu Vodi, a odražavaju se na područja intuicije, psihičkih sposobnosti, emocija i ljubavi. Astrološki odgovara Raku, Škorpionu i Ribama.
Štapovi – odgovaraju elementu Vatri, a odražavaju se na područja karijere, kreativnosti i enegrije. Astrološki odgovara Ovnu, Lavu i Strijelcu.
Novčići (Dukati) – odgovaraju elementu Zemlji, a odražavaju se na područja materije, posjeda, imovine i financija. Astrološki odgovara Biku, Djevici i Jarcu.

Pages: 1 2 3 4

5 Responses to “Tečaj Tarota”

 1. jasmina Says:

  željela bi naučiti čitati iz tarot karata.

 2. viktorija Says:

  ovo je ok….

 3. viktorija Says:

  jeeeeee

 4. Behara Says:

  da li me muz vara ,da li ima drugu

 5. Morena Says:

  Mozete li mi reci dali ce mi se vratit bivsi momak?

Leave a Reply

Categories