Knjiga Sjenki

Astrologija devet ki

Misterijski Sistemi, Tarot i Astrologija Jump to comments

Metoda kompasa u feng shuiu odnosi se na vrijeme i na prostor. Ne samo da možete doznati kako urediti prostor svoga doma, nego i najbolje vrijeme da to učinite. Postoji povoljno i nepovoljno vrijeme da se nešto učini. Ako je korisno premjestiti postelju u određeni smjer, onda postoji i prikladno vrijeme za to. Ono što činite i ono što ne činite trebalo bi djelovati u vašu korist, bilo da primjenjujete preporuke feng shuia u životu ili se selite u svoju novu kuću.

Ljudski život često se radikalno mijenja nakon selidbe, a jedan od najjačih utjecaja je trenutak u kojemu se selite i smjer selidbe. To ne iznenađuje kad pomislite što se događa u svijetu prirode. Kad presađujete biljku, prvo je vadite iz tla, a potom je morate premjestiti a da je ne oštetite i presaditi je u najpogodnije tlo, u prikladno doba godine, jer inače neće napredovati u novom okolišu.

S ljudima je gotovo isto. U svakom trenutku vašega života vaša chi-energija miješa se s onom u vašem okolišu. Kad otiđete iz tog okoliša, doslovno čupate svoje korijene. Smjer i trenutak vaše selidbe određuju koliko dobro će se vaša chi-energija miješati s energijom na novom mjestu. Ako nova chi energija bude povoljna, imat ćete izglede za napredovanje. Ako ne bude, mogli biste se suočiti s problemima. No kao što može biti opasna, selidba je i neprocjenjiva mogućnost da poboljšate svoj život i povećate dobre izglede za zdravlje, bogatstvo i sreću, upravo kao što će slaba i beživotna biljka začudno procvjetati kad je presadite u prikladnije tlo.

 • ČAROBNI KVADRAT

Odrediti trenutak selidbe tako da bude u skladu s prirodnim silama može biti presudno za uspjeh. Ne biste ga smjeli prepustiti slučaju, kao što se ne biste smjeli upustiti u plovidbu morem bez nautičkih instrumenata i prognoze vremena.

Čarobni kvadrat djeluje i kao karta i kao vremenski raspored za gibanja chi-energije, za svaku godinu, mjesec, dan i sat. Praktičari feng shuia njime određuju idealno vrijeme i smjer selidbe u novi dom, najbolje vrijeme za renoviranje doma i najpogodnije datume za primjenu preporuka feng shuia. On služi i za određivanje najboljeg dana i smjera nekog važnog poslovnog putovanja ili odlaska na važan događaj.
Kaže se da je Fu Hsi otkrio čarobni kvadrat kad je ugledao kornjaču – svetu životinju u Kini – kako izlazi iz rijeke Lo. Divio se šarama koje su crtale kapi vode što su klizile niz kornjačin oklop. U trenutku duboke meditacije počeo je vjerovati da bi to moglo objasniti gibanje energije svemirom. Kapljice su se raspodijelile u devet odjeljaka na kornjačinu oklopu; u središtu ih je bilo pet, a okruživalo ih je ostalih osam skupina kapljica. U svakoj skupini je bilo od jedne do devet kapljica, tako da zbroj u svakom smjeru iznosi petnaest. Ti brojevi u feng shuiu predstavljaju devet vrsta chi-energije (sjever – voda, sjeveroistok – planina, istok – grom, jugoistok – vjetar, jug – vatra, jugozapad – zemlja, zapad – jezero, sjeverozapad – nebo).

 • DEVET KI
feng shui karta Devet ki je japanski naziv za astrologiju u feng shuiu. Devet se odnosi na devet brojeva u čarobnom kvadratu s peticom u središtu je standardna karta devet ki i predstavlja prevladavajući model energija u određenim godinama. Taj model se svake godine mijenja. Devet je mogućih karata koje se ponavljaju nakon svakih devet godina. Kad počne nova godina, novi broj preuzima središnje mjesto, a ostali brojevi se preraspodijele oko njega (samo u standardnoj karti njihov je zbroj 15 u svim smjerovima). Središnji broj svake se godine smanji za jedan, pa za 1997. središnji broj jest 3, a za 1998 je 2 i tako dalje.Tako možete odrediti broj devet ki (središnji broj) svoje godine rođenja. To je i vaš osobni ki-broj. On predstavlja vrstu chi energije koja je prevladavala u godini kad ste rođeni, a upisan je u vaš život na sličan način kao i otisci prstiju ili vaša DNK.Taj broj utjeće na vaše odnose s ostalim vrstama chi energije, bez obzira na to nalaze li se one u ljudima ili na mjestima, te vam pomaže otkriti uvjete koji su pogodni ili pak razorni za vaše blagostanje i vaše životne ciljeve. Prava karta devet ki temelji se na godini, mjesecu i danu kad ste rođeni , ali taj složeni proračun najbolje je prepustiti iskusnu astrologu.
 • VEZE DEVET KI

PET ELEMENATA
Taj odnos temelji se na položaju ki-brojeva u standardnoj karti. Primjerice, u standardnoj karti broj 1 je na sjeveru, što predstavlja elemenat vodu. Ljudi s brojem 1 imat će karakteristike elementa vode, pa mogu imati problema s ljudima koji nose broj 9, zbog njihove povezanosti s elementom vatrom. Ljudima je ugodnije kada je njihov broj u položaju čija je energija pet elemenata uskladiva s njihovom energijom. Primjerice, ako je vaš broj 1, osjećat ćete se sretnije u godinama kada je broj 1 u položaju drveta (npr. 1997. i 1998.) ili metala (npr. 2001. i 2010.) jer je voda u skladu sa drvetom i metalom.

DVANAEST ŽIVOTINJA
Dvanaest simboličnih životinja kineske astrologije povezuju se sa smjerovima na kompasu. (U ovom slučaju kompas se dijeli na dvanaest, a ne na osam smjerova.) Svake godine jedna od životinja postaje aktivnija. Krug promjena kreće se po kompasu smjerom kazaljke na satu i svakih dvanaest godina počinje iznova. Primjerice, 1998. tigar (istok-sjeveroistok) postaje aktivan, nakon njega zec (istok) 1999. godine i tako dalje. Dakle 1998. doći će do jake koncentracije energije na istoku-sjeveroistoku, a 1999. na istoku. To ima posebnu važnost za određivanje trenutka selidbe.

21 Responses to “Astrologija devet ki”

 1. Biljana Says:

  I want to know my personal number.i am born 16.05 1972 in Veles Macedonia.Thanks

 2. Katerina Says:

  I want to know my personal number.i am born 04.12.1977 in Kocani Macedonia.Thanks

 3. Igot Says:

  Super stranica. Volim procitati svaki post. Pozdrav

 4. tatjana Says:

  I want to know my personal number.I think that is 6,but please help me.I am born 13.08.1967 in Zagreb,Croatia

 5. Emina Says:

  Biljana your personal number is 1 (1972.)

 6. Emina Says:

  Tatjana your personal number is 6 (1967.)

 7. sanja Says:

  I want to know my personal number ,born 23.07.1965 u Zagrebu

 8. ivan Says:

  16.7.1991. u Zagrebu, please, i want my personal number too 🙂

  BTW; nice site, i must register in forum but is it still active?

 9. Ana Says:

  I want to know my personal number i`am born 27 11 1993 in Beograd In Serbia.

 10. matea Says:

  i want to know my personal number, born 26.10.1989 at 20:00 in zagreb 🙂

 11. Alen Says:

  Can u tell me my numbers for map 08.10.1989 Sisak,Croatia

 12. Violeta Says:

  Hello, great site you made. Thank you very much for all knowledge you give. 🙂
  I would like to know my personal no too. My birth data is 10th august 1966. in 4:37 am Belgrade.. Best regards
  Violeta

 13. marijana Says:

  I want to know my personal number. I was born 20.09.1972.

 14. milenica Says:

  May I know my personal number. I was born in Podgorica 04.09.1987

 15. PETAR Says:

  I want to know my personal mumber

 16. Matea Says:

  I want to know my personal number to..born in Zagreb 26.10.1989..at 20:00

 17. mystyle Says:

  hey, what is my number? Born in Sarajevo 10.07.1998.

 18. nives Says:

  jel zna neko da mi kaze gde mogu da nabavim tarot karte

 19. skitnica Says:

  I want to know my personal mumber i am born 29.11.1988

 20. maja Says:

  8 02 1985 interesuje me sve

 21. sandi Says:

  Rođen sam u Rijeci, 8.07 1971.Koji je moj broj ? hvala

Leave a Reply

Categories