Knjiga Sjenki

MAGIČNI KRUG – prema Bucklandu

Čarolije i Rituali, Wicca Jump to comments

Razrađeno prema G. Gardneru i R. Bucklandu

Kada se spremate izvesti ritual krug mora biti bačen i posvećen pažljivije nego inače. Pobrinite se da vršak ritualnog noža ili mača slijedi pravilnu liniju kruga – tj. da krug bude što pravilnije izrezan. Za ovo možete koristiti kredu da bi pravilno obilježili krug – što je prostom rukom nemoguće napraviti.

Osoba koja baca krug mora usmjeriti što više energije kroz nož (ako se koristi) ili kažiprst desne ruke. Bitno je detaljno napraviti prskanje i kađenje incensom. Također rad se prilagođava krugu Esbata ili fazi mjeseca, nakon čega slijede kolači, vino ili pivo. Za vrijeme uzimanja hrane razmišlja se (ili raspravlja ako je u pitanju grupa) kako će se obred izvršiti. Krug se nakon toga još jednom učvršćuje slanjem energije u nož. Na samom početku koncentrirajte se na slijed rituala.

Ulazak i izlazak

Za vrijeme rituala krug ne bi trebao biti prekinut. U nuždi krug je moguće napustiti i vratiti se, premda se izlazak i ponovni ulazak u tom slučaju moraju raditi krajnje pažljivo.

Napuštanje kruga

S nožem u ruci na istoku kruga izrezuju se vrata (pokret kao da se reže kroz linije kruga), prvo sa desne, a onda sa lijeve strane. Zatim se izlazi između linija. Neki vješci počinju s rezom na tlu i penju se do pune visine, u luku, a zatim se spuštaju dolje do tla na drugoj strani – kao da izrezuju velika vrata. Ovo nije potrebno, dovoljno je da se izreže linija kruga. Nakon izlaska krug se privremeno zatvara iza sebe.

Ponovni ulazak

Kada se vračate u krug idite istim putem kojim ste izašli i zatvorite vrata ili linije ponovnim spajanjem. Izvorno su bačena tri kruga: jedan nožem, drugi posoljenom vodom, treći incensom..

Da bi završili podižete nož i pečatite krug praveći pentagram. Poljubite oštricu noža i vratite se na mjesto.

Jednom kada magijski rad započne krug se ne bi smio prekidati.

Stožac moći

Svi imamo moći unutar naših tijela. To je ista moć koja se koristi za iscjeljivanje i može se vidjeti u obliku aure koja može micati nežive objekte – telekineza, koja vam omogućava da vidite stvari u kristalnoj kugli ili tarot kartama. To je vrlo impresivna moć i može promjeniti vaš život.

Kada god činite magiju, osigurajte se da budete neometani. Svu energiju, koncentraciju i snagu stavljat ćete u posao koji radite. To ne možete postići ako brinete da će vas netko otkriti, da će telefon zvoniti. Osigurajte se.

Glazba i ples

Jedan od načina da postignete i dovedete određeni stupanj energije u krug, je glazba. Većina plesova i glazbe u krugu počinje polako i postupno se razvija sve brže i brže. Glazba i ritam mogu učiniti da vam krv jurne kroz vene. Možete osjećati toplinu što znači da je kontakt energija uspostavljen. Što pjevati? Ne nešto poput mambo-jumbo, ili riječi koje ne razumijete. Bolje da su riječi jednostavne i razumljive. Činite magiju za zarađivanje novca? Pjevajte onda o novcu:

„ Gospodaru i gospodarice, ja sam vaša vještica. Usrećite me. Donesite mi bogatstvo.”

Može se činiti zemaljskim i nemističnim, ali je puno lakše u to unijeti osjećaje i to zapamtiti, nego nešto poput: lamah, bašus, karbajski, sabalos…

Zapamtite: jednostavnost i ritam.

Osjećaj/emocija

Osjećaj je vjerojatno najjači pojedinačni element u magijskoj praksi. Dobijte jasnu sliku u svom umu o onome što želite učiniti. Razmišljajte o krajnjem rezultatu. Npr: Pretpostavimo da želite napisati najprodavaniji roman. Ne razmišljajte o sebi kao da stvarno pišete roman. Radije razmišljajte o romanu koji je već napisan (s vaše strane naravno), prihvaćen i izdan i vizualizirajte, u svojim mislima, završenu knjigu. Vizualizirajte ju u tvrdom uvezu ili u mekom u knjižarama. Ne gledajte stvar u nastajanju – gledajte ju dovršenu.

10 Responses to “MAGIČNI KRUG – prema Bucklandu”

 1. Magiix Says:

  iz vlastitog iskustva znam da je lose napustati zastitni krug prilikom ptizivanja i to nikom ne bih preporucio da radi..
  Blog vam je super…sve najbolje.. 😉

 2. Tami Says:

  zar nije pentra gram, ono, vražji znak?
  rekli ste da vi ne vjerujete u kršćanske pojmove, ali svejedno,nije li to zlo?
  molim pošaljite mi odgovore na face u inbox.

 3. Rukmini Says:

  Trebam pomoć malu u vezi ljubavne čarolije 🙂

 4. :P Says:

  imam moc da kontrolisem vetar ali nekada slucajno preterm i izazovem vihore od prasine ili kosavu a onda ga zaustavljam ne zaustavljam ga bas uvek jer mi prija , a takodje ja i moja sestra kada je hladno izvodimo ritual koji omogucava sumcu da seprobije kroz oblake i mi mu dodajemo tako energiju da bi bilo toplije

 5. nebojsa Says:

  Pentagram sa naopakom zvezdom naopacke ti je simbol crne magije (zlo) a pentagram sa zvezdom je za one koji koriste belu magiju,kako god magija je neutralna moze da se koristi u dobre svrhe, i ako nekom oces da unistis zivot

 6. MarcelDominus Says:

  Tehnicki, pentagram je oznaka za magiku u bilo kojem obliku, ali pentagram okrentu naopacke je uglavnom oznaka grupa koje se bave crnom magikom kao npr Sotonisti Illuminati Cionisti Masoni itd itd

 7. vecavestica Says:

  zanima me dali se zaista crta krug ili se samo vizuelno to rafi i dali je to stvarno krug ili pentagram

 8. Bloodseeker Says:

  Najbolji sajt koji sam ikada gledao.

 9. Bloodseeker Says:

  Mozete mi pomoci,posaljite mi neke cari za osnovne element(voda,zemlja,vatra…):D

  PS:necu je koristiti za zlo,obecavam

 10. Janko Says:

  Možete li mi reći, mogu li oba pola da se bave magijom?

Leave a Reply

Categories