Knjiga Sjenki

PRINCIPI DJELOVANJA MAGIJE

Unutarnji hram, Wicca Jump to comments

Ovdje su otkrivene najveće tajne magije i umijeće upravljanja energijama. Najuspješnije i najpoznatije vještice svijeta otkrivaju bitne tehnike i činjenice vezane uz uspješno prakticiranje magije.

TAJNE MAGIJE #1

Zašto koristiti magični krug? Da li je to potrebno? Može li se ritual izvesti bez otvaranja magičnog kruga? Ovo su neka od često postavljenih pitanja posjetitelja.

Kažu da i najdulje putovanje počinje sa prvim korakom. Istraživanje magičnih studija također počinje prvim korakom. Prvi korak u tom magičnom putovanju za pojedinca često nije najsvjetliji.

Vještičarstvo se na našem području primjenjuje individualno, uz neke pokušaje stvaranja kovena koji se nisu održali. Ipak posljednjih godina vrlo se brzo širi, i zanimljiv je podatak da se širiti počinje odjednom sa raznih izvora. Taj je korak spontan i događa se sam od sebe. Sve više ljudi priznaje svoju praksu i magija dobiva svjetliji ton.

Prednost kovena za početnike je velika. Početnik dobiva smjernice potrebne za daljnju nauku, istraživanje i praksu. Samostalni početnik često će se naći u teškom položaju pitajući se gdje da uopće počne. I da li je uopće uredu krenuti od bilo kud?

Iako možete početi iz bilo kojeg smjera, bitno je da u startu napravite psihički štit. Izvan okvira postoje i sile mraka. Ima puno nagađanja oko toga što bi te sile mogle biti – duhovi, demoni ili nekontrolirane želje naše podsvijesti. Iskreno, nije bitno što su te sile i kako se nazivaju, ali je važna činjenica da su realne i da se trebaju kontrolirati. Za njih ste najranjiviji kad ste na početku, kada ste svemu otvoreni. Zato mudri praktikant uvijek počinje sa otkrivanjem što će biti dopušteno prijeći granice njegovog psihičkog štita, a što ne – bez obzira na jednostavnost rituala. Ovo je u „školjci” bit onog što se naziva „sigurna magija”.

Ima mnogo načina kako da se to postigne. Najuobičajeni je početak iscrtavanja kruga oko sebe i prizivanje jedne ili više zaštitnih moći. Uglavnom, to je učinjeno pomoću svijetlosti svijeća ispred oltara koji sadrži određene magične alate i materijale. Krug mora biti osiguran i očišćen pomoću soli, slane vode, incensa ili nekih drugih metoda. Možete također nositi posebnu odjeću ili haljinu spremljenu za magični rad i koristiti ritualnu kupke za pročišćenje (izvođenje rituala čišćenja). Tek kad su zaštitne sile prizvane može se početi sa izvođenjem rituala.

TAJNE MAGIJE #2

Da li je zaštita psihološkog aspekta? Apsolutno! Da li postoji razlog što su rituali zaštite baš tog oblika? Istina! Pogledajmo unatrag i saznajmo što zapravo činimo takvim ritualima i kako taj proces zapravo funkcionira – iz psihološkog kuta- i kako da koristimo to znanje da bismo pomogli magičnom krugu da obogati vaš ritual.

Psiholozi i psihijatri vole prikazati strukturu uma kao trostruki entitet: ego (o njemu mislite kao o sebi), superego (viša svijest), i id (unutarnje dijete). Id funkcionira poput računala, obavlja radnje/operacije kao što su smeće unutra, smeće van. To je stara tehnika – ako nešto učestalo prizivaš, postat će stvarnost. Kažite sebi da ste vrlo nesretna osoba i vaš id će vam dati puno loših dana upijajući svu negativnost iz okoline. Recite sebi da ste nespretni i vaš će vam id priuštiti slamanje noge kad silazite sa kolnika. Loša vijest je ta da id ne može rasuditi što je dobro, a što loše za vas. On dobiva uputstvo i izvršava ga. Dobra vijest je ta da možete poništiti loše misli i okrenuti situaciju u svoju korist. Učestalo ponavljajući pozitivne instrukcije program ojačava. Ego i superego također slijede instrukcije na jednak način.

Za usmjeravanje id-ove pažnje k željenom procesu, potrebno je privući njegovu pažnju. Koristeći specijalni alat i odjeću dajete mu doznanja da se nešto događa i da mora usmjeriti pozornost. Koristeći magične simbole, slike, alate, materijale, izvođenje simboličke žrtve (doniranje novca u dobre svrhe) ili bilo koji način koji privlači njegovu pažnju i govori da se nešto neobično i važno događa, te da će rezultat biti jako snažan. Simboli govore Vašoj podsvijesti na način koji ona razumije, težeći k cilju koji je zadan.

TAJNE MAGIJE #3

Iscrtavanje kruga samo po sebi uspostavlja barijeru između vašeg ritualnog prostora i ostatka svijeta. Prostor unutar vašeg kruga je pod vašom kontrolom i vi njime upravljate. Pročišćujući krug i posvećujući ga (škropljenje posvećenom vodom u koju je dodana sol), pojačava i energizira prostor unutar kruga i definira granicu između koje ste sigurni. Ništa ne može ući u taj prostor osim ako je pozvano u njega. Te granice učvršćujete prizivajući određene sile.

U krug možete prizivati sile koje želite. Neki vole prizivati tradicionalne kršćanske svece, Drugi više vole prizivati božanstva iz religija u čijem duhu su odgajani ili s kojima im se najlakše poistovjetiti. Mnogi prizivaju misli/slike zrake svijetlosti koja reprezentira Boga/Božicu ili snagu svijetla, života i dobrotu svemira.

TAJNE MAGIJE #4

Sile koje se nazivaju čuvarima kula ili magičnim elementima mogu se također zazivati u krug. Možete izabrati jedan moćni element za zaštitu u vašem krugu ili možete zazivati univerzalno biće/svijetlo i četiri čuvara (svaki za jednu stranu svijeta). Treći način je da prizivate čuvare bez prizivanja višeg bića. Nema jednog točno definiranog i apsolutno ispravnog sistema. Ispravno je ono što vama odgovara.

Dajte si vremena i pažljivo izaberite čuvare vašeg kruga. Trebate izabrati čuvare (bogove, životinju ili bilo koju vrstu života) koja za vas ima dublje značenje i čije su kvalitete i osobnost u skladu s vašim ciljem/željom. Za novog praktikanta najbolje bi bilo da koristi zaštitu iz prijašnjih dobro uhodanih i starih uvjerenja/religije/mitova koja mu predstavljaju dobro/zaštitu, da bi simboli bili dosljedno slijeđeni i ne bi zbunjivali Ida.

Kroz učenje i praksu primijetit ćete da se vaši totemi ili zaštitnici mijenjaju. To je za očekivati. Kako otkrivate nove realnosti i znanja osjetit ćete potrebu da se vaš zaštitnik prilagodi točno određenoj svrsi, da vam daje snagu i pomoć u novim granama.

TAJNE MAGIJE #5

Međutim, nemojte napraviti pogrešku i pretpostavljati da postajete dovoljno vješti i moćni da ne trebate zaštitnika ni zaštitu u obliku magičnog kruga. Uvijek ćete trebati psihički štit, i zaštitu magičnog kruga. I nemojte se zavaravati da ne trebate zaštitu za vrijeme pozitivnih rituala kao što je ozdravljenje. Otvoreno je otvoreno i otvoreno je ranjivo. A krug vas štiti, daje snagu vašem ritualu i daje pristup samo onim silama koje vas ne mogu povrijediti na psihičkom nivou.

6 Responses to “PRINCIPI DJELOVANJA MAGIJE”

 1. GE1986 Says:

  SUPER JE…

 2. Amra Says:

  Interesuje me praktična magija

 3. slaven Says:

  zanimame me instukcije iz magije o vracanju partnera…ali da sam to napravim

 4. goran11 Says:

  uradi čaroliju ljubavi da se ponovno zaljubi u tebe.

 5. zoki Says:

  ja zelim da se zene ponovo zaljube u mene.

 6. Jessie Says:

  dobro vecer!zovem se Amnda,imam cetrdeset dvije gniode,udana sam vec dvadeset gbrak bez djece,prije godinu i pol sam bila u vezi sa ozenjenim muskarcem(brak bez djece)poznajemo se dobrih petnaestak god.tako reci iz prijateljstva se rodila ljubav,dvije srodene duse,iznenadni prekid je doso kad su nasi bracni partneri doznali,on je bez rijeci objasnjenja prekinuo,mi smo svi cetvoro poslovno vezani ,ja se pitam da li je ona nesto njemu uradila ,da taj covjek danas se ponesa kao da je robot,ja ga tkvog nepoznam,da li izmedju nas ima jos ljubavi ili je to bila samo afera?AMANDA 16.9.1969FERNADO 3.10.1961ljepi pozdrav AMANDA

Leave a Reply

Categories